Köszöntünk minden kedves látogatót iskolánk honlapján!

Természettudományi munkaközösség

  • Vezetője: Bereginé Antal Csilla

A természettudományi munkaközösség célja, feladatai

2. Egészséghét 2010. november 15-19.

Az egészségnevelési programunk keretein belül EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD címmel ismét egy hetes programsorozatot szerveztünk 2010. november 15-19-ig.
2010. november 15. hétfő: plakát rajzverseny
2010. november 16. kedd: életmód vetélkedő
2010. november 17. szerda: sportnap
2010. november 18. csütörtök: előadások
2010. november 19. péntek: gyógyteaház
Mindennap: VITAMINPORTA

Egészséges életmód projekt hét 2009.

Az egészségnevelési programunk keretein belül "Egészséges életmód" címmel egy hetes programsorozatot szerveztünk 2009. november harmadik hetében.

A program keretein belül az egészséges táplálkozásra, életvitelre kívántuk felhívni tanulóink figyelmét. A projekt alkalmával sportversenyeken, egészségmegőrzéssel kapcsolatos vetélkedőkön mérhették össze a tudásukat diákjaink. Meghívott vendégeinktől hasznos információkat hallhattak az egészséges táplálkozásról, élelmiszeradalékokról, drogprevencióról, dohányzás káros hatásairól, a bőr és szépségápolásról, egészséges életmódról.

Meghívott vendégeink között volt belgyógyász, fogorvos, iskolaorvos, védőnő, rendőr alezredes, kozmetikus, vöröskeresztes vezető egyaránt. "Kiselőadók versenyét" is szerveztünk diákjaink között, melyen a tanulók tájékozottságát is felmérhettük.

Köszönjük, hogy a projekt szervezésében a szülők is aktívan bekapcsolódtak és a "Vitaminportán" egész héten egészséges ételekkel várták a tanulókat.

CSILLAGÁSZATI ELŐADÁS

2009. április 2-án csillagászati előadást tartott iskolánkban Várhegyi Tivadar a 7-8. évfolyam tanulóinak, amit aznap este csillagvizsgálás követett az iskola udvarán.
A gyerekek is örültek ennek a kezdeményezésnek, mert a földrajz tananyagban csillagászat nem szerepel.
Sok érdekeset hallottunk és láttunk!
Bereginé Antal Csilla természettudományi munkaközösségvezető