Köszöntünk minden kedves látogatót iskolánk honlapján!

Matematika munkaközösség

  • Vezetője: Hindelsné Kőszegi Zsuzsanna


Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk a matematika oktatására. Hiszen ez az egyik felvételi tantárgy a magyar mellett. Négy szálon fut oktatásunk.

Az egyik a kompetencia alapú oktatás. Hiszen manapság minden a kompetencia alapú oktatás körül forog. Tanórai kereteken belül felkészítjük diákjainkat az országos kompetenciamérésre is, amelyet a 4. 6. és 8. évfolyamos diákjaink írnak meg minden év májusában. Eddig is nagyon jó eredményeket értünk el. Eredményeink legtöbbször az országos átlag felett voltak.

A másik megcélzott irány a gyengébb tanulók felzárkóztatása, korrepetálása. Erre az 5. és 6. osztályokban heti 5 óra áll rendelkezésre melyből az egyik bontott óra. Itt kisebb létszámú csoportokban tudunk foglalkozni a felzárkóztatásra váró tanulókkal.

Nem utolsó sorban itt van a tehetség gondozás irányvonala. Nagyon sok jó képességű tanulónk van ezért sok időt és energiát fordítunk az Ő fejlesztésükre. Lehetőségünk van arra is, hogy a bontott órákon tanulóinkkal az informatika teremben a számítógépek segítségével készüljünk fel versenyekre, a kompetenciamérésre és a felvételire.


Nagyon szép eredményekkel, helyezésekkel veszünk részt a következő versenyeken:
Kempelen tehetségkutató verseny
Bolyai csapatverseny
Zrínyi Ilona matematikaverseny
Kőrösi matematikaverseny
Árpád matematikaverseny
Kenguru matematikaverseny
Jedlik Ányos fizika-matematikaverseny

Ezen kívül év elején és végén felmérjük tanulóink számolási készségét, mértékváltó képességét és szervezünk egy kompetencia alapú háziversenyt is.

Végül pedig a legfontosabb célirány a felvételire való felkészítés. Külön előkészítő óráink vannak valamint a hetedik és nyolcadik évfolyamon a matematika órákba is célirányosan beépítjük a felvételi felkészítést.

Reméljük, tartani tudjuk ezt a színvonalas oktatást vagy továbbfejleszteni azt. Valamint további sikereket elérni diákjainkkal a versenyeken, felvételiken.