Köszöntünk minden kedves látogatót iskolánk honlapján!

Idegennyelvi munkaközösség

  • Vezetője: Lökösházi Anett
Munkaközösségünk tagjai:

- Angol nyelvet tanít:
1. Lőrinc Anikó
2. Némethné Máté Gabriella
3. Seefried Henrietta
4. Oszetzky Nóra Györgyi
5. Lökösházi Anett

- Német nyelvet tanít:
1. Veres Andrea
2. Böszörményi Attila Pál

Igény és megfelelő létszám esetén olasz, francia és orosz nyelvet is tanulhatnak diákjaink.
Célunk a kerettantervi követelményeknek megfelelő szintre eljuttatni tanulóinkat, erős alapokat biztosítani, felkészíteni a továbbtanulásra, szélesíteni a gyerekek kulturális látókörét.
A segítségre szorulóknak korrepetálásokat szervezünk; szakkörökkel, versenyekkel, szabadidős programokkal biztosítjuk a tehetséggondozást.

Már az első osztálytól lehet heti 2 órában nyelvet választani. 4. évfolyamtól minden gyerek tanul egy választott nyelvet.

Óraszámaink a következőképpen alakulnak:
1. évfolyam: 2 óra/hét
2. évfolyam: 2 óra/hét
3. évfolyam: 2 óra/hét
4. évfolyam: 3 óra/hét
5. évfolyam: 3 óra/hét tagozat: 5 óra/hét
6. évfolyam: 3 óra/hét tagozat: 5 óra/hét
7. évfolyam: 3 óra/hét tagozat: 5 óra/hét
8. évfolyam: 3 óra/hét tagozat: 5 óra/hét

Tagozatra a 4. osztályban nyújtott teljesítmény alapján kerülnek tanítványaink. A továbbiakban biztosítjuk az átjárhatóságot.

Több éves hagyomány, hogy nyolcadikos tagozatos tanítványaink a felvételit megelőzően leteszik az ELTE ITK (Rigó u.) Junior nyelvvizsgát, mely A2-es szintnek felel meg. Mivel ezeknek a csoportoknak szinte 100%-a nyelvi előkészítő, kéttannyelvű illetve tagozatos középiskolai osztályban folytatja a tanulmányait, a vizsgán már a felvételihez szükséges rutint is megszerezhetik.

Szabadidős programjaink közül a Családi nap keretében megrendezett uniós országokhoz kapcsolódó Nyelvi vetélkedő jelentett új színfoltot, hiszen a csapatok tagjaként több szülő és testvér is részt vett a versenyen. A szellemi kérdések mellett puzzle, asztali foci, darts, activity, palacsintasütés ( Pancake Day hagyományát felelevenítve) tette izgalmasabbá a programot.

JUNIOR nyelvvizsga

Vizsgatapasztalatok az ORIGÓ-JUNIOR nyelvvizsgákról a Németh László Ált. Iskolában
(ELTE ITK angol-német)